ERHVERVSDOMICIL SØNDERPORT I ÅRHUS (DISP. FORSLAG 2006)
Projektoplæg til nyt regionaldomicil på ca 4000 m² for stort dansk selskab på grunden der tidligere husede Århus Ridehal. Grunden ligger reelt ved byens port mod syd og har super tilgængelighed med både private og offentlige transportmidler. Århus C er indenfor gåafstand, på Skanderborgvej kører en række buslinier, og motorvej E45 kan nås på 2 min. Samtidig vil der kunne opnås formidable udsigtsforhold mod øst, syd og vest.

Med en enkel og klar disponering er huset sikret en god logistik. Det øst/vest-gående layout er disponeret med en tung krop i fem etager mod nord og en let krop i fire etager mod syd. Etagespringet udnyttes til en stor tagterrasse.

Den tunge krop mod nord / Marselis Boulevard er primært tiltænkt mindre kontorer. Kerner i hver ende indeholder flugtvejstrapper, elevatorer, skakte til lodrette installationer samt toiletter. I stueplan ligger køkken, ekstra toiletter samt depoter ligeledes ud mod Marselis Boulevard.

Den lette krop mod syd udgøres af en markant indrammet glas-/ stålkonstruktion. Indramningen krager ud fra glasfacaden og indeholder en pudse- og flugtvejsbro samt solafskærmning mod syd. Bag glasfacaden “svæver” større horisontalt udstrakte rum som træbeklædte skaller. Disse arealer er tiltænkt fælleskontorer samt mødezoner / projektrum.
Skallerne varierer i længderetningen og danner dermed rum i varierende størrelser fra 20 til 215 m². Små mellemrum mellem skallerne kan udnyttes til overdækkede altaner.

Bag glasfacaden suppleres den udvendige solafskærmning af gardiner, som samtidig bidrager til den akustiske regulering. Ved at udføre solafskærmning i flere lag, opnås en raffineret brydning af lyset. De varmttonede træskaller vil bidrage til et sofistikeret gyldent lys i hele bygningen.
Zonen mellem skallerne og den tunge bygningskrop mod nord udgør et panoptisk fordelingsrum med balkoner og trapper og visuel forbindelse mellem etagerne.

Udarbejdet i samarbejde med UNTERWERK for JBJ Arkitekter.